Nurmikon siemen kylvettiin muutama viikko sitten. Alkuun nurmikon telkkuinen kasvuunlähtö hirvitti, mutta nyt, kun katsoo vain yhdellä silmällä kerrallaan, voi nurmikon ajatella pääsevän vielä jonakin päivänä täyteen loistoon. Siemen lähtee parhaiten kasvuun sieltä, mistä maa on onnistuttu jyräämäään kaikista tiiviimmin. Tiivis pinta pysynee paremmin kosteana, mikä auttaa siementä itämään. Tontin laitoja oli vaikeampi jyrätä, mistä johtuen pinta jäi huokoisemmaksi. Siellä vesi hulahtaa helpommin alempii kerroksiin ja pinta jää kuivaksi. Nurmikko lähteekin näillä paikoin huonommin kasvuun. Suosittelemmekin todella ahkeraa pintajyräystä, myös paikoissa jossa se on hankalampaa.

Siemen on Vantaan Siemen ja Kone-liikkestä hankittu Griinon Paroni. Paronin viherpeittävyyden, talvenkeston ja kulutuksen sanotaan olevan todella hyvät. Metsäpirtin multa tuntuu edelleen laadukkaalta. Vaikka nurmi työntyy esiin hitaasti, rikkaruohot eivät mullassa mellasta. 

 

226-normal.jpg

Kuvassa esikasvatettuja yrttejä ja Halloween kurpitsoja, joita siirrämme piahkoin istutuslaatikoihin sekä penkkiin kasvamaan. Mansikat, avomaan kurkut ja kirsikkaomaatit ovat Söderblommin puutarhalta

232-normal.jpg