Meidän tilaama Tulikiven takka saapui tällä viikolla ja asentaja kokosi sen tänään. Kyseessä on Tulikiven Nammi-takka, joka päällystetään tummanharmaalla Ksenian lohkarelaatalla. Nammi on Tulikiven Kseniaa hieman kookkaampi malli. Oma takkamme toimii tilanjakajana ruokailutilan ja olohuoneen välillä, ja siinä on kaksipuoliset luukut.

 

014-normal.jpg

Nammi Tulikiven sivuilla:

DECO_NAMMI_KITTI_rgb.jpg

 

Takkavalintaamme tehdessämme pohdimme melko ennakkoluulottomasti erilaisia takkavaihtoehtoja. Vertailimme niin kotimaisia kuin ulkomaisia valmistajia ja tutustuimme niin kiertoilmatakkoihin kuin varaaviin. Tulikiven Ksenia ja Nammi takat vetivät kuitenkin puoleensa, ja äidyimme yhdistämään niiden parhaat puolet. Nammin Kseniaa isomman koon, ja Ksenian kauniin lohkarepinnan.

Tässä elämänvaiheessa takka on helposti lähinnä tunnelmanlähde eikä niinkään lämmityksen lähde. Nykytalvien ollessa kuitenkin lumisia ja rapsakoita, on varaava takka hyvä hätävara, mikäli lämmönjakelussa tulee ongelmia. Perhearjen keskellä säästöjen hakeminen lämmityskuluissa ei lie kohdallamme niin ajankohtaista nyt, mutta jossain elämänvaiheessa sillekin voi olla enemmän aikaa. Iän myötä ihminen tuntuu usein pohtivan enemmän omavarisuutta ja asioita, joilla voi vaikuttaa kulutukseensa. Varaava takka antaa tuon mahdollisuuden tulevaisuudessa, jos nyt tuntuukin, ettei takan jatkuvalle käytölle ole perhearjen keskellä niin aikaa. Miehen veli paistaa vuokaleivät muuten ihan tavallisessa takassa. Sekin ajatus hieman houkuttaa. Onpa meinaan tosi hyvää leipää!

Takkapinnoista kaakeli oli luonteva pinnoitusvaihtoehto. Kaakelipinta on helppo pyyhkiä, eikä siihen jää luukun yläpuolelle savujälkiä kuten rapatuissa takoissa usein näkee. Kokolaatoitettu takka näyttää myös omaan silmään somemmalta kuin rappaus-laatta yhdistelmät.