On sateinen huhtikuun aamu. Mieleni tekevi testata Vuodatuksen uutta blogia ja tutustua sen kasaamiseen ja hallinnointiin. Bloggaus ei ole ihan uutta, mutta aiemmista bloggailuista on jo tovi. Tuolloin kirjoitin arjestamme maailmalla; perheestä, lapsista, töistä, seikkailuista uusissa kotimaissamme, matkailusta ja normiarjesta.

Huomaan bloggailleeni aina silloin, kun olemme eläneet tärkeitä ja tapahtumarikkaita aikoja. Bloggaus on olut tapa pitää lähipiiri kyytillä kuulumisistamme. Nyt olemme jälleen suurten asioiden äärellä, työnalla oma" tee-se-itse-koti", jota voidaan kuvata myös sanoilla "verta-hikeä-ja-kyyneleitä-työmaa".

Oli kummallista löytää itsensä kunnasta, josta hädin tuskin tiesi mitään vielä muutamaa vuotta aikaisemmin. Lähtökohtaisesti kun kartta on meillä pohjoisen kasvateilla vähän nurinkurinen: "Helsinkin on nasta paikka mutta vähän liian kaukana kaikesta ".
No, teknisesti emme ole aivan Helsingissä, mutta sen kupeessa kyllä. Siellä laitamilla, josta Helsinki jo kahmaisi Landbon alueen itselleen jättäen sipoolaiset ilman juuri rakennettua keskuskeittiötä ja kunnan parhaita veronmaksajia. Tänään tituleeraamme itseämme sipoolaisiksi, mutta kuntauudistus uhkaa kovasti muuta. Sitä odotellessa, ja sitä vastustaessa, ihmettelemmme ihanaa ja rakasta arkea kaksikielisessä kunnassa.

Kokonaisuudessaan tämä blogi on tirkistys rakentajaperheen arkeen kaikkine iloine ja suruine. Avaan blogin itse asiassa vasta tässä vaiheessa, kun alamme olla jo lupaavasti "pellit seis" ja haaveilla paremmista päivistä.  En vain saanut tätä blogirojektia alulle aikaisemmin. Mutta olkoon sillä nyt terapeuttinen rooli tässä meidän urakkamme loppumetreillä. Jospa tänne purkautuminen auttaa yli suurempien turhaumien. Jospa joku saa meiltä eväitä omiin puuhiinsa ja joku tulee kommentteineen, ehdotuksineen, ideoineen ja kokemuksineen ilahduttamaan myös meidän arkea. Saa tälle nauraakin ja pitää sekopäisten hommana. Ei tässä aina niin kärppänä kaikessa kuitenkaan olla etteikö hölmöläisten hommiakin joskus satu. Mutta sen kanssa eletään!

h%20039-normal.jpg

 

c%20042-normal.jpg