No. Joskus voi puhua vähän asian vierestä. Vaikka siitä, että toisinaan ihminen on juurikin sitä, mitä hän tekee, ja mitä syö. Nimittäin minun, ennen kaikkea tieteellisen tutkielmani lopputuloksena on, että rakentaminen äijistää. Kyllä. Se tekee neiti Sipsusta raa´an körilään.

Kiireessä ei ehdi parturiin tai kampaajalle. Kesätukka onkin muhkea ja miehekkään sekaisin. Käsivarret ja jalat ovat naarmuiset, kengissä haisee aito sukkahiki.  Myös sulosääret ovat karskin karvaiset.  Karmeinta on ehkä se, että hormonit ovat muuttuneet miehekkäiksi nekin ja kainalossa haisee aito työmiehen hiki!! Oikeasti, en ole koskaan haissut hielle vaikka olisin tehnyt mitä. Reilu vuosi rakentajan arkea ja kainalotkin ovat äijistyneet! 

Iso talonrakennusprojekti saa siis hormonitoiminnan heittämään häränpyllyä. Tiedä vaikka peiliin katsoessa huomaisi kesäparrankin kasvaneen. Kaikki on mahdollista.  Tästä tulikin mieleen, että rakentajaelämää tulisi suositella kaikille maamme naispainonnostajille sekä muiden karskien lajien ammattilaisille, miksei hiihtäjillekin. Homma lisää testosteroideja, nähty on!  

Äijistyneen olemuksen huomaa myös siitä, että osaan seistä äijämäisen reteesti ja varmaotteisesti työvermeissä. Housujen nykiminen takalistosta lattialla kyykkiessä alkaa sekin harveta. Työmiehenvako kun oikeastaan kuuluu asiaan. Nälkäiselle rakentajalle maistuu sukupuoleen katsomatta myös olut ja grillimakkara. Se kun on sitä nopeinta lämmintä sapuskaa työmaalla. Kahvikin menee moneen kertaan käytetystä kupista.

Kaiken outouden keskellä tässä on kyllä pienoinen Déjà-vu –fiilis. Hetken pohdittuani tajuan, mistä on kyse. Omalla tavalla tämä muistuttaa aikaa, jolloin hiukset olivat sökkyrällä vauvan kanssa valvotuista öistä. Vaatteet haisivat äidinmaidolle ja vauvan puklulle. Myös tuolloin oli hetkiä, jolloin koin itseni sosiaalisesti epäkelvoksi. Oikeiden töiden kutsuessa, onkin ryhdistäydyttävä siinä missä taannoin vauva-arjen keskeltä. Syksyn tullen raksakalossit saavat siis vaihtua välillä korkkareihin ja rötkypaidat jakkupukuun. Myös kampaaja-aika tulee varata, ensi tilassa!

Ei ole tietystikään kovin fiksua kirjoittaa näin avoimesti useiden lukijoiden tietäessä kenen blogi on kyseessä. Mutta toisaalta, markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevänä tiedän, että aito jaettu tarina puree kaikkein parhaiten :D Sitä paitsi kaikkien sisustuslehtien ihanien sisustusunelmien ja upeiden kuvitusten takana on roima määrä tehtyä työtä, ja rehti hien haju. 

Terveisin,

Kersantti Karoliina

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katsos peijakas! Eilisen blogipostauksen perään Iltasanomat julkaisi tänään jutun, jossa mainitaan "6 asiaa, joita et ehkä tiennyt hikoilusta."

Sen mukaan "kuumuuden, stressaamisen ja treenin vuoksi vuodatetut karpalot eroavat kemiallisesti toisistaan. Stressihiki haisee kaikista pahimmalle. Tämä johtuu siitä, että sitä tuottavat kahdesta hikirauhastyypistä vain rauhaset, joita on yleensä paljon hiusten ja karvoituksen alueella, kuten kainaloissa, nivusissa ja päänahassa. Haju johtuu bakteerien ja ihon pinnalle ilmestyneen hien yhteysvaikutuksesta."

Iltasanomat

Äijistymisen lisäksi syypää olotilaani piilee siis myös aidossa rakentajan stressissä! Ihan selvää Discovery Channel - kamaa :)