Tänään sovittelen mattoa olohuoneeseen. Kyseessä on Linie Designin matto, jonka nappasin mukaani Inside.fi myymälästä Viisarista. Vanha olohuoneen mattomme on tilaan liian pieni. Nuudelimatot taitavat olla myös jo vähän menneen talven lumia. Näinpä isompi ja nimenomaan villamatto on käynyt ajatuksissa jo useamman kerran. Nyt sellainen sattui reitilleni ihan vahingossa. Uuden kodin hieman autio fiilis, sekä ääntävaimentavien akustisten elementtien puute saa kaipaamaan tekstiilejä tilaan ja haalimaan niitä alitajuntaisesti heti, nyt ja tältä seisomalta. Meinaan kyllähän puolityhjä asunto kaikuu, ja lasten mellastus voi joskus kirpaista korvissa. 

Sovitteilla oleva villamatto on hengeltään ja sävyltään ehkä pehmeämpi kuin miltä se kuvissa näyttää. Samalla sen kuviointi on mielenkiintoinen. Punoksen idean huomaa parhaiten maton edessä seisoessa, eikä sen jujua ole helppo vangita kameralla. Jotenkin matto on siis hengeltään aavistuksen yllätyksellisempi kuin miltä se ehkä näissä kuvissa näyttää. Matossa on jotain puoleensa vetävää, vaikka toisaalta en ole ihan 100% varma onko se juuri täydellinen. Se on arkinen, toisaalta jännäkin. Se tulee esiin tilassa, muttei vallitse sitä liikaa antaen hyvin tilaa myös muille sisustuselementeille.  Sen hinta on myös todella kohtuullinen sisustuslehtien sivuilla mellastaviin villamattoihin nähden. Tämä matto ei myöskään tunnu liukuvan parketilla, vaan pysyy melko hyvin paikoillaan ilman kumijarruja. 

Villa materiaalina tuntuu myös mieluisalta. Aito puuparketti, kivitasot, aito nahka jne ovat mun juttuja pikemminkin kuin jäljitelmät ja muoviset pinnat. Esimerkiksi jo laminaattitasojen käyttö wc-tiloissa tuntui kurjalta, vaikkakin käytännölliseltä. Luonnon aidot materiaalit ovat mulle selvästi se "juttu". Villamatto siis todella vetää puoleensa. Vaan onko se sittenkin liian rauhaisa meille. Pitäisikö maton olla vielä yllätyksellisempi?

 

122-normal.jpg

 

131-normal.jpg

 

002-normal.jpg