Talomme 3D kuvat ovat katsottavissa Sketch up ohjelmalla. Jostain syystä en bonjaa kuvantallennusmahdollisuutta muutoin kuin "screen shot" muodossa. Tästä johtuen en ole saanut havainnekuvia liitettyä blogiin aikaisemmin. Tänään kuitenkin mietin, että jospa laitetaan kuvat näytille vaikka sitten screen shot - muodossa kuvien käsittelyn heureka!- oivallusta odottaessa. Alla havainnekuvissa talon väri on jotain mocca-henkistä, mutta lopullinen väri on mahdollisesti vaaleampi naapuruston taloihin suhteuttaen.

Itse asiassa näyttää, että alla esitetyissä kuvissa väri on vähän mitä sattuu. Mallista puuttuvat myös ylös-alas ulkovalaisimien paikat, jotka paikkaavat nyt paikoin tyhjän näiköisiä seinäosuuksia. Tyhjiä seinäosuuksia tulee ikkunoiden pinta-alarajoitusten vuoksi. Toki huoneissa täytyykin olla ikkunatonta tilaa kalustamisen mahdollistamiseksi. Aina ikkuna ei ole sisustamisen ja kalustamisen vinkkelistä kätevä siellä, missä ulkoinen ilme sitä puolestaan edellyttäisi. Esimerkiksi keittiössä on tarvetta kaapistoseinille. Ikkunasijoittelussa on huomioitu myös ilmansuunnat.

Päärakennukseen yhdistetty autokatos tuo mielestämme ilmettä kadunpuolen julkisivuun. Katos tarjoaa myös suojaa ja varastointitilaa, minkä lisäksi yhdistelmä ei syö niin paljon tilaa tontista kuin erilleen sijoitettu autotalli. Kompaktina yhdistelmäratkaisuna piha suo enemmän hyötyneliöitä, kiitos myös onnistuneen talosijoitelun.

Takapihan suurten ikkunoiden puolella on oman tontin takapiha, puistoalue ja järvi. Suuret ikkunat ovat näin suuntaan, jossa ei ole muita taloja ja jossa näkymä on kauniin rauhallinen. Talon tylsän näköinen vasen laita vähine ikkunoineen on niin ikään kohti puistokaistaletta, jossa sen ei tarvitsekaan niin kuikoistaa ulkonäöllään. Tuolta puolen sisätilojen käytännöllisyys ratkaisee enemmän kuin julkisivun ilme.

 

 

Talo2-normal.jpg

 

Talo3-normal.jpg

 

Talo4-normal.jpg

 

talo-normal.jpg

 

Talo5-normal.jpg