Ilmassa alkaa olla pienoista muuttojärjestelyjen tunnelmaa. Möin väliaikaiskotimme ruokapöydän kirjaimellisesti kesken ruokailun. Pöytä lähti puoleksi pureskeltujen pastalautasten alta, ja ruokailu jatkui pöydän noudon jälkeen olohuoneessa. Turkuun kauppatieteitä opiskelemaan suuntaava opiskelijatyttö kävi sopimassa meillä kaupat olkkarin sohvasta, Stokken Tripp Trapp -tuoli myytiin ystäville ja tv- taso sekä pari lipastoa odottavat noutajiaan nekin.

Myin isoimmat ja vanhimmat kalusteemme jo ennen muuttoamme nykyiseen väliaikaiskotiimme. Nyt on päästävä vielä muutamista turhakkeista, tilanviejistä ja muutoin vain uuden kodin kanssa riitelevistä mööpeleistä. Vanhoja myymällä saa pienen pesämunan uusille hankinnoille. Pakollisia hankintoja kun ovat ainakin lasten sängyt, koulupöydät ja olohuoneen kalusteet. Samalla turhakkeista luopuminen helpottaa itse muuttorumbaa; Onpahan vähemmän roudattavaa.

Kävin tänään myös pesemässä uuden kodin kodinhoitohuoneen kaapit. Olen suunnitellut roudaavani tavaroita kaappeihin pikkuhiljaa, jo uuden kuun alusta lähtien. Jospa hyvät etukäteisvalmistelut auttaisivat itse muutossa. Tiedossahan on, että itse muuttaminen on tuskin koskaan erityisen hauskaa. 

Uskaltauduin eilen myös huonekalukaupoille ja tilasin olohuoneen sohvat. Tarkemmin Sits Linnean kaksi leveähköä divaaniosaa. Kalusteet ovat kalliita ja yleensä verrattain pitkäikäisiä ostoksia. Niinpä näitäkin ostoksia edelsi lukuisat visiitit kalustekaupoille ja tiukat tila- ja kangasanalyysit, ikään kuin minä maallikkona niistä niin paljoa ymmärtäisin. Näillä silmillä ja kodin ilmettä fiilistellen valinta osui lopulta tummanharmaaseen. 

 

006-normal.jpg

 

2LINNEA-S2+chaiselonguekt-1.jpg