Mitäs me uudiskodin asuttajat. Olo pitäis olla polleeta, aivosta ja ihanaa. Rakentamisen raskaus puisteltu jäsenistä ja uuden saunan löylyt heitetty jo moneen kertaan. Ei murheita, ei huolia, ei kiire mihinkään... Sohvalla köllötellen eletään sisustuslehtien omenapiirakan tuoksuista arkea. Kun meillä nyt on tää "absolutely fabulous" kivitalo :D 

Vaan kun meillä on tää Bad Karma! Se tarkoittaa, että emme pääse mistään helpolla. Asiat menevät pääsääntöisesti aina pieleen. Hetkellisesti lukijalla voi käydä toki mielessä, että mitä se kivitalon emäntä taas narisee. Varmasti tyhjästä. Mutta oikeesti meinaan, että meitä riivaa poikkeuksellisen huono karma. Totaalisen pieleen mennyt talon Feng Shui tai jotain. Antakaas kun kerron...

Aiemmissa blogipostauksissa olen kertonut lattiaan liittyvistä pintakäsittelyongelmista, yhden huoneen lattian uusimisesta kokonaan, pääoven irtoilevista listoista, naamuisesta Silestone-tasosta, wc-kaluston irroittamisesta ja korotuksesta uuteen korkeuteen, muista kalustereklamaatioista, väärin asennetuista led-nauhoista, seinän läpi menneestä kaideporauksesta sekä mm. olohuoneen seinän korjaustöistä - jälkitasoiteuksesta ja uusista maalaustöistä. Tämä tuttu linja on jatkunut edelleen, ja tässäpä teille tuoreimmat päivitykset...

Kuvissa olen brassaillut uusilla sohvilla. Mageet on, mutta jos aivan rehellisiä ollaan, niin yhden sohvan jalkakiinnike on irti. Pohjan verhoilukankaan suojista puuttuu jalan ruuvaukseen tarkoitettu vastakappale. Ei sinällään hätää, sillä Vepsäläisen väki tulee korjaushommiin viikon päästä keskiviikkona. Vaan olisihan tuo ollut nastaa saada kerralla käyttökelpoinen ja toimiva sohva. Toinen tuoreeltaan taloon kiikutettu kalusteasia on uudet liukuovet. Mukava asennusmies toi lastenhuoneisiin uudet liukuovet virheellisesti mitotettujen liukuovien tilalle. Hyvin asettuivat paikoilleen ja liukuivat kuin unelma, mutta... laseissa on värivirhe. Laimointivirhe tai joku muu virhe. Näet toinen puoliska kummankin huoneen liukuovista on selvästi  vihreään taittava. Meillä on näin eriparilliset vihreä-valkoiset liukuovet. No, ei muuta kuin uutta tilausta tekemään. Ehkäpä kolmas kerta toden sanoo. 

Alkuviikon ehkä spookein juttu on ollut putkiston lurinat. Alkuun sieltä kuului satunnaisesti pieniä ääniä. Pikku hiljaa alkoi ilmetä ongelmia. Kuten että tiskikoneen pesuvesi nousi yks kaks keittiön altaaseen. Ja kun kävit yläkerrassa suihkussa, saattoi alakerran wc-viemäristä nousta vettä vessan lattialle. Onneksi wc´ssä on laattalattia ja vettä tuli vain vähän, mutta tämä oli selvästi merkki siitä, että jotain outoa oli menneillään. Iski pelko, että talon putkistossa on jossain tukos. Onneksi LVI-vastaava löysi ongelman mutkitta. Se löytyi kunnan viemäriliittymästä tien vierestä. Lumiaura oli talvella rukkonut viemäriputken kannen. Ennen kuin kunta ehti sitä korjaamaan, oli putkistoon puonnut isoja kiviä. Nyt kunnan päivystys kurvasi paikalle säiliöautollaan ja puhdisti kadunvarsiputken. Siihen loppuivat kolinat ja putkiongelmat. Huh, onneksi ongelma ei ollut itse talossa ja rakenteissa luikertelevissa viemäreissä. Lupasivat vieläpä olla laskuttamatta meitä. Problem solved.

Meille saapui myös yläkerran suihkutilan lasit, sekä saunan lasisenä. Lasiseinä on muuten väriltään bronssinen. Odottelin savunharmaata tai kirkasta, mutta mies olikin tilannut ihan muuta.  Vaan väristä tuli hyvä! Bronssinen saunanlasi luo saunan puolelle sopivasti lämmintä tunnelmaa eikä läpäise niin selkeästi suihkutilan kirkkaampia valoja. Bronssiväri ei erityisestä näy pesutilaan päin bronssisena, vaan tummennettuna saunaseinänä. Ylläriväri olikin näin siis hyvä veto. Mutta tässäkin kohtaan asennuksessa ilmeni häikkää. Saunan lasioven yläpuolella on reilu parin sentin rako. Toisin sanoen ovi on lievästi liian horo. Ei muuta kuin reklamaatiota puuhaamaan. Sehän on meille tuttua hommaa. Käy kohta kuin tanssi. 

Lasin asennukseen liittyy myös pieni hupaisa juttu. Kerroin aiemmassa blogikirjoituksessani, kuinka lasikaiteiden asentajilla oli mennyt kaideasennus seinästä läpi aiheuttaen reijän lastenhuoneen seinään. Tästä reijästä he eivät olleet meille mitään ilmoittaneet, vaan kitanneet sen umpeen ja kehystäneet oudosti maalarinteipillä. Lasten huoneen avoinna ollut ovi peitti taideteoksen, jonka lopulta huomasin huonetta imuroidessani. Nooh, nyt sama saunan lasiseinää asentanut lasiporukka oli vaivihkaa käynyt salaa korjaamassa reikää lisää. Näet kun muutama päivä saunan lasien asennuksen jälkeen imuroin jälleen lastenhuonetta, löysin reijän, jossa ei enään ollutkaan maalarinteippikehystä ja joka oli kitattu uudestaan umpeen, jopa maalattukin. Kaikessa hiljaisuudessa sanaakaan asiasta sanomatta. Tilanne rupes naurattamaan kaikessa koomisuudessaan. Nauratti, että joku hiippailee salaa korjaamassa paikkoja. Tosaalta on toki mahtavaa, että korjaavat asiat niin hyvin kuin voivat. Toisaalta tee-se-itse rakentajat kyllä huomaavat jos talon seinään on ilmestynyt yllättäin reikä.  Ja rakennusväsymyksestä huolimatta saatamme jopa huomata, jos seinä on maalattu eri maalisävyillä kuin mitä talon seinissä on muutoin käytetty (paperinvakoinen).  

No, ainakin meillä on nyt horot saunanlasit, vihreäsävyiset vaatekaapin liukuovet, lastenhuoneen joten kuten korjattu seinä ja toimiva putkisto. Sohvan jalallekin on luvassa korjaus. Lisäksi uudet Silestone-tasot asennettiin ensimmäisten oltua valmiiksi naarmuiset. Harmillisena miinuksena se, että vaikka olohuoineen seinää tasotettiin ja maalattiin, ei siitä tullut edelleenkään erityisen hyvä. Viisto aurinko on vain liian ankara tuomari tasotetöille. Ei mahda. Onneksi seinän epätasaisuus näkyy vain 10-15 minuuttia päivässä, ja ainoastaan viistossa auringonvalossa. Sen kanssa on nyt vaan elettävä. 

Tällä hetkellä stressaamme enimmäkseen vain yhdestä asiasta, lastenhuoneen lattian öljyprojektista. Nimittäin T vaihtoi E:n huoneen reklamoidun parketin uuteen sunnuntaina ja ennen käyttöönottoa huone olisi öljyttävä. Myös yläkerran käytävän öljykäsittely on tehtävä uudelleen.  E:n huone on käsittelyä odotellessaan listoittamatta ja listat lojuvat pitkin yläkerran käytävää. Lisäksi huoneen kalusteet ovat osittain käytävällä nekin, sekä sullottuna toiseen lastenhuoneeseen, missä E myös nukkuu evakossa siskonsa kainalossa. Odotamme Osmo Colorilta ja Trio Floorilta öljyäjää, jolla näyttää olevan kiirettä. Harmittelemme levällään olevia tavaroita, lattialla lojuvia listoja ja remonttikohteen tunnelmaa uudessa talossa. Vaan minkäs teet, öljymies tulee kun tulee. On kuulemma hankalaa löytää vapaata tekijää. Toivottavasti tekijä tulee pian siitäkin huolimatta, että yläkerta on sitten käyttökiellossa yhden vuorokauden ja nukumme patjoilla olohuoneen lattialla. Pientä epämukavuutta ja öljynhajua tiedossa siis.   

Tällaista on siis juuri uuteen kotiin muuttaneen arki meillä. Olisihan tuo ihan liikaa jos uudessa kodissa voisi vain nauttia, leipoa piirakoita ja lämmittää saunaa. Työ se on mikä kanattaa.. :D