Saksan tulvissa olleet 60 x 60 laatat ovat saapuneet! Saimme myös 10 x 10 lattialaatat. Seinälaatat ovat edelleen maailman turuilla, mutta laatoitustyöt voivat alkaa seinälaattoja odotellessa. Uskollinen Hiace-raksapaku on puksutellut raskaita laattalavoja kiitettävällä urheudella liikkeiltä kotipihaan. Ehkä kuljetukset ovat koetelleet lähinnä kuskia. Hiacessa kun ei nautita ilmastointilaitteen viileydestä ja radiokin saa huutaa täysillä, jotta musiikki ja spiikit kuuluvat kaiken rutinan ja räminän yli. Sanomattakin selvää, että kiesi ei myöskään kulje juuri kahdeksaakymppiä lujempaa. Silti, autossa ei ole ollut koskaan mitään vikaa ja se on palvellut koko rahalla! Go Hiace!

020-normal.jpg

 

021-normal.jpg

Tasoite- ja maalaustyöt alkavat olla loppumetreillä. Päädyimme vetämään tummanharmaata Tikkurilaa niin keittiön kalusteseinään, keittiön takaseinään, tv-huoneen takaseinään kuin yläkerran päämakkarin tehosteseinään. Päämaaliksi valittiin pienen valmistajan Fintex Satin, joka vastaa Tikkurilan Harmonyä  Fintex - Tetrakem .Olen myös ajatellut kehystää tapettitauluja lastenhuoneisiin. Isojen lasillisten kehysten sisältöjä voi vaihtaa helpommin kuin koko huoneen tapetteja. Seinistä ei tule tällä tavoin myöskään liikaa hallitsevia.  Loput värit syntyvät kalustein ja tekstiilein.

Ennen kuin kokonaisuus alkaa hahmottua paremmin, on tehtävä vielä paljon töitä. Mutta tämä on kieltämättä hurjan herkullista aikaa, sillä näkyvää työtä syntyy verrattain nopeaa. Tässä vaiheessa rakennusprojektia käytämme myös enemmän ammattilaisia, kuten osaavia tasoite/ maalausmiehiä ja ammattilaatoittajaa. Odotamme Tulikiven takkarahtia asentajineen saapuvaksi, ja myös kalusteasennukset tekee Keittiömaailman ammattilainen. Talven yksinäisen pakertaisen jälkeen työmaalla käy välillä jopa oikea kuhina ja ilmassa on selvää tekemisen meininkiä. Rakennusvuoden kuluttamaa perhettä uusi tsemppi ja meininki ilahduttaa. Lisäksi tunnelmia nostattaa aurinkoinen kesä ja tieto siitä, että enää pari kuukautta ja pääsemme asettumaan kodiksi. Huisaa!