Rakastuin taannoin Création Baumanin Dentelle kankaaseen. Olisin niin kovasti toivonut tästä meille sivuvehoja. Niin kuin kaikessa rakentamisessa, myös verhojen kohdalla on tehtävä lompakon kestäviä valintoja, ja jouduin hyvästelemään Dentelle-kankaani haikein mielin. 90€/m on vain liian suolainen silloin, kun kangasta tarvitaan 20m. Lisäksi tarvitsemme peittävät screen-rullaverhot, jotka eivät ole niitä edullisimpia nekään. Rullaverhojen ja sivuverhojen yhteishinta olisi noussut pilviin. 

 

151-normal.jpg

 

153-normal.jpg

Screen rullaverhojen kohdalla apuun kutsuttiin Kulloon kaihdin. Yritys on tästä lähihoodeilta, minkä lisäksi he ovat tehneet verhoja useisiin eri kohteisiin alueellamme. Referessit ovat kunnossa, kuten myös hinnat. 

645-normal.jpg

 

537-normal.jpg

 

Valkoiset rullaverhoratkaisut olisivat olleet meille liian pliisut, niinpä päätimme siirtyä tummanharmaisiisiin. Valkoisella sivuverholla voimme sitten tuoda vähän kevennystä ilmeeseen. 

 

643-normal.jpg

 

646-normal.jpg

 

Dentellen moderni pitsihenkisyys olisi rikkonut kodin modernia ilmettä juuri sopivasti. Dentellen ollessa turkkasen suolainen, lähdin etsimään samaa henkeä, mutta kustannusystävällisemmässä muodossa. Pian huomasin, että myös Vallilan Clementiini-kankaassa on sama läpinäkyvä vaihtoehto. Myös vähemmän tunnettu Vallilan Karhunputki-kangas alkoi kiinnostamaan. Edelleenkään ne eivät ole sama asia kuin ihana Dentelle, mutta yllättävän kivoja nämäkin.

 

236-normal.jpg

 

237-normal.jpg

 

014-normal.jpg

 

218-normal.jpg

Kankaiden kotisovituksessa ilmeni, että Karhunputki toimi meillä. Siitäkin huolimatta, että mielessäni haaveilin jotakin rohkeampaa. Samalla tykästyin karhunputken ajattomuuteen. Clementtiini on tunnettu ja trendisidonnainen kausituote. Karhunputki on puolestaan vähemmän tunnetunpi ja sikäli pitkäkestoisempi ratkaisu kotimme verhokankaaksi. Minun riemukseni Karhunputken hintakin oli edukas. Kangas oli jo poistotuotteissa ja metrihinta oli nyt 14€/m!

Sovituskankaat olivat kätevä vaihtoehto kokeilla, mikä istuu ja mikä ei. Sovitekankaita sain mukaani ainakin Vallilan Tammiston Outletista. Vaaleudesta huolimatta Karhunputki toimii. Väriä voi tuoda sitten muualla, akustiikkapaneelein, tauluin, kukkasin ja pienemmin tekstiilein. Tummat rullaverhotkin tuovat kontrastia vaaleuteen. Kokeilin toki kotiimme värikkäämpiäkin verhoratkaisuja, mutta ne olivat liian rajuja meille.

Joku pohtinee, miksi kodissa tarvitaan niin paljon samanlaisia verhoja kuin mitä minä tässä nyt puuhaan. Kotimme on kuitenkin niin pitkälle yhtä isoa tilaa, että säilytän mielelläni tietyn seesteissyyden läpi tilojen. Toki lastenhuoneet ovat asia erikseen. 

Nyt tarvitaan enää vain ompelija hommiin! Itsellänihän on näissä hommissa peukalo keskellä kämmentä!