Uskaltauduin tänään kalustekaupoille. Möimme väliaikaiskotiimme muuttaessamme pois kaiken ylimääräisen ja sen, mikä ei tähän pikkukotiin ottanut mahtuakseen. Uuden kodin myötä kalustetarvetta piisaa, sillä nykyisessä kodissa meillä ei ole ollut tilaa edes koululaisen koulupöydälle. Tytöt ovat myös nukkuneet samassa Ikean levitettävässä sängyssä. Pienessä väliaikaishuushollissa kun on ollut pakko jakaa huone. Näinpä jo pelkästään tyttöjen huoneet huutavat kunnon sänkyjä ja koulupöytiä.

Myös olohuoneen kalusteet myytiin muutossa. Väliaikaiskämpässä sohvanvirkaa on toimittanut lähinnä vierassängyksi hankittu halppissohva. Nyt uusi koti huutaa siis myös kunnon sohvakalusteita. Myös keittiön ruokapöytäsaareke tarvitsee tuolit aamupalastelijoille. Kurjaa sekin, että myös meidän parisänky on tullut tiensä päähän. Se otti ja nyrjäytti jousensa jo viime muutossa, mutta sillä on nukuttu, yleensä aika kehnosti. Näiden isojen kalustehankintojen äärellä tilanne voi vaatia kuitenkin sen, että tämä pariskunta nukkuu kehnosti vielä tovin, sinne jonnein hamaaseen tulevaisuuteen kun uskallamme taas kurkistaa lompakon pohjalle.

Olohuone vaatii sohvilta vahvaa väritystä paperinvalkoisten seinien ollessa kovin kalpeat. Harmaa toistuu kyllä niin takassa kuin 60 x 60 laatoissakin, mutta myös kalusteissa saa olla selvästi väriä. Harmaa sopii myös lapsiperheelle.

Tilan korkeat ikkunat sekä useat kulkusuunnat olohuoneeseen asettavat haasteita kalustukselle. On otettava huomioon esteettömyys, samalla avaruus ja akustiikka. Liian kevyet kalusteet eivät auta korkean tilan akustiikassa. Massiiviset voivat taas pilata lattiasta lähtevien isojen ikkunoiden idean. Aloinkin heti pohtia erillisiä sohvamoduleita ja nojatuoleja, joista voisi tehdä hauskan, ehkä tavanomaisesta poikkeavan istuinryhmän.

 Lopulta löysin innoittajani John Robert Nilssonin suunnittelemasta kesäasunnosta,  jossa on käytetty upeita Albert Depth 134 Sectional sohvia. Pari tällaista rennon isoa sohvapalaa olisi täydellinen setti meidän olohuoneeseen. Hauskasti erilleen sijoiteltuna ne toisivat ilmettä korkeaan olohuoneeseemme.  Kiiruhdinkin tänään sisustuskaupoille etsimään vastaavia, näiltä markkinoilta saatavia sohvapalasia.

Missio ei ollut helppo, sillä useat puistelivat päitään ja pahoittelivat, etteivät taida löytää mitään yhtä leveää. Adean Bandin divaanimaista osaa sekä muutamia Sitsin, Furninovan ja BoConseptin modulisohvien palasia pohdittiin tilalle. Ongelmaksi tuli usein se, ettei modulikappaleita ole aina päällystetty niin hyvin joka puolelta, että niitä voitaisiin sijoitella toisistaan irralleen. Toistaiseksi sohvatilaus jäi vielä avoimeksi.

 

054-normal.jpg

Kohtuu ryhdikäs Linnea

056-normal.jpg

Kenties pitkän päälle ryhditön Heaven

029-normal.jpg

Ehkä jo liian voimakkaasti modulihenkinen, ja kovan näköinen Cubic

025-normal.jpg

Kenties liian pullea Furninova

036-normal.jpg

 

019-normal.jpg

BoConseptin divaaniosa on ihanan leveä, mutta ilmoituksen mukaan divaaniosasta ei saa kokoverhottua versiota :(

007-normal.jpg

Kotimainen Adean Band toimii, vaikkakin on aikalailla alkuperäistä sirompi ratkaisu. Ikävää se, että pelkkä Band-divaani parina kappaleena syö koko lompakon mennessään :( Band ei ole yhtä muhkea kuin hakemani, mutta syäntä lämminttävän kaunis.

018-normal.jpg

Muodoltaan muhkea mutta ei riittävän suuri Furninovan moduli vaatinee makustelua, mutta olisi lompakkoystävällinen ja sikäli houkuttava vaihtoehto. Siitäkin huolimatta, että alkuperäinen idea jo tässä kohtaa vähän karkaakin. Pari tällaista yhdessä Adea Hudson toivenojatuolieni kanssa voisivat muodostaa hauskan kokonaisuuden olohuoneeseen.

011-normal.jpg

Sitsin Brandon on mukavan rento kokosohva.

026-normal.jpg

Harvinaisen tyylikäs vuodesohva Iskusta.