Kodissamme alkanee viikon päästä sisäpintojen tasoitetyöt. Vaikka paljon olemme tehneet omin voimin, tasoiteporukan häätyy olla ammattilaisia. Oma osaaminen ei riitä tasoitetyöurakkaan. Se on lisäksi ihan valtava urakka talossa, jossa on korkeita tiloja ja lääniä mitä tasoitella. Näinpä se on valmiiksi pölykeuhkoisten hommaa.

Tasoiteporukka hoitaa myös pintojen maalauksen. Nyrkkisääntö kun on, että jos maalari on sama kuin pintatöiden tasoittaja, vasta silloin tasoiteporukka tekee riittävän laadukasta työtä. He tietävät, että jos pohjatöissä on oikaistu tai se on tehty hutaisten, se kostautuu maalaustyössä, jonka laatu on niinikään heidän harteillaan. Rappaus ja maalaus samalta porukalta siis.

Tällä hetkellä kiinnitämme viimeisiä jakorasioita kunnolla paikoilleen ja avaamme kattorasioita. Myös portaikkoon roilotetaan vielä porrasvalaisimien paikat ja virtajohto. Viikonloppuna tehdään vielä alakerran WC:n ja käytävätilan kattokoolaus loppuun. Näihin tiloihin laitamme puupaneelin kattoon osana saunasta ja pesutiloista jatkuvaa linjaa. Itse katon panelointityö tehdään kuitenkin vasta tasoitetöiden jälkeen.

Olen siivonnut yläkerran piakkoin saapuvaa tasoiteporukkaa varten. Seuraavaksi siivousurakka koskee alakertaa. Romppeiden raahaaminen kartanolle on itse asiassa ihan nastaa. Se on nimittäin yksi merkkipaalu siitä, että hommat oikeasti etenee ja tiettyjä materiaaleja ei enää tarvitakaan. Roskapuut lähtivät aiemmin paikallisen salaattiviljelijän matkaan. Toissapäivänä T roudasi puolestaan ison kuorman rakennusjätettä ja harkonpätkiä sorttiasemalle. Pari pihamaalla seisovaa käyttämätöntä harkkopinoa jää yli, mutta nekin olen luvannut lastata alueelle rakentavien kavereiden kärryyn piakkoin. Samalle poppoolle annoin mukaan myös pussillisen vuoden aikana keräämiäni parkettien näytepaloja. Heillä pintamateriaalien pohtiminen on vielä edessäpäin, joten jospa noista olisi jotain iloa siis heille. Olen kantanut pihalle myös laattaliikkeistä hakemani näytelaatat. Laattavalinnat on tehty, joten näytepalat joutavat kartanolle nekin.

Eilen saimme jotain aikaiseksi myös pihamaalla. Kaivuri kaivaisi tontin kosteampaan osaan uran salaojaputkitukselle. Kone kuoputti meille myös takapihan ulkovalaisimien johtouran. Nyt ei muuta kuin sähköpiuhaa suojaputkeen ja valaisintolpat kiinni betonilaattaan. Hökötykset paikoilleen, sähkäri katsokoon oman osuutensa ja sitten vaan maat takaisin paikoilleen. Salaojaputki vaatii vähän soraa päälleen ennen multien levitystä. Tämän jälkeen takapiha ja talon sivut ovat valmiina pihamullille. Olisihan se nastaa, että jo vuoden päästä kesällä mukulat voivat kirmata pihanurtsilla tämän vuoden mullikon sijaan.

 

valopainikkeiden%20asennus-normal.jpg

 

Ulkovalojen%20kanaali-normal.jpg