Odottelen edelleen Iskun Lumous-sohvaa saapuvaksi. Toimituksessa on venähtänyt odotettua pidenpään, ja toivonkin, ettei sohvatilaus enää venähtäisi seitsemännelle, saati kahdeksannelle viikolle. Hassua, että kun tiedustelin sohvan perään pari viikkoa sitten minulle ilmoitettiin, että sohvan rahiosa on viivästynyt. Viime viikon tiedusteluuni vastattiin, että sohvan toimitusajaksi on merkitty 5.11. Tällä viikolla Iskuun soittaessani sain kuulla, että sohva valmistuu 5.11 ja että kuljetus tullaan sopimaan kanssani pian sen jälkeen. Eipä ole Iskun väliaikaitiedoissa juuri päätä eikä häntää. 

Sohvaa odotellessa äidyin myös lamppukaupoille. En yleensä käytä verkkokauppoja, mutta tilasin nyt laatuvalaisin.com´sta lastenhuoneen riippuvat valaisimet. Tyttöjen huoneissa on muutama kiinteä valaisin vaatekaappien kohdilla, pöydillä myös työtilavalot. Tummuva syksy vaatii kuitenkin huoneiden yleisvalaisimet vihdoin paikoilleen. Laatuvalaisin.com´ssa on laaja valikoima valaisimia, mutta tilaukseni ei ole saapunut luvatussa toimitusajassa sekään. No, jospa ne sieltä lopulta ilmaantuisivat, sohva, jalkarahi ja valaisimet.

Kotiamme kalustaessamme tilasimme useampia tuotteita Vepsäläiseltä. Hankimme sieltä kotiimme olohuoneen divaanitsohvat (2kpl), Calligarisin baarijakkarat keittiöön (4kpl)  ja lasten huoneiden joustinpatjasängyt petauspatjoineen (2kpl). Neukkasin myös tv-huoneen sohvasta, matoista sekä Woodnotesin säkkituolista. Sain kuitenkin huomata, että Vepsäläinen tajosi samoja tarjoushintoja jo useampia tuotteita ostaneelle asiakkaalle, kuin mitä Finnish Design Shop tarjoaa kelle vaan tilaajalleen. Finnish Design Shopissa tuotteita tuntuu olevan varastoissa ja toimitusajat päivissä, kun taas Vepsäläisen kautta tilatessa toimitusajat ovat olleet yleensä 4-6 viikkoa. Osittain tästä harmistuneena päätin olla tekemättä tuon kummempia tilauksia Vepsäläisen kautta. Toinen sohva löytyikin Iskusta ja matot inside.fi´stä sekä VM Carpetista. Tosin kuten Iskun toimitus on toistaiseksi osoittanut, osaa ne tuotteet vain viipyä sielläkin. 7-8 viikon toimitusajat ovat mielestäni kyllä aika pitkiä luvatun viiden sijaan. 

En yleensä harrasta vekkokauppoja, mutta jokseenkin tarkan markan naisena en tee juurikaan harkitsemattomia ostoksia ja etsin mielelläni kustannusystävällisempiä ratkaisuja. Eero Aarnion Vaasi-valaisimet saa 40€ edukkaammin Laatuvalaisin.com´sta kuin esimerkiksi Anttilasta. Koska tarvitsen kyseisiä valaisimia 4, säästän 160€ tilaamalla valaisimet netistä kuin että ostaisin ne Anttilasta. Enpä siis ihmettele, että verkkokaupat kasvattavat suosiotaan. Täytyy kuitenkin ensin saada tilaamani tuotteet, ennen kuin voin kehaista Laatuvalaisin.com´a tarkemmin. Katsotaan siis miten tilaukseni käy.