Postaukset ovat hidastuneet kevään mittaan. Merkki rakentajien uuvahduksesta sekin. Pidimme myös jonkinlaisen tietoisen huokaisutuokion keskittyen välillä omaan perhearkeen ja akkujen lataamiseen. Tauko tulikin tarpeeseen, onhan tätä projektia vedetty parisen vuotta normaalien päivätöiden ja perhe-elämän rinnalla.

Kesänkynnys on tuonut ruista ranteisiin ja olemme löytäneet tarmoa myös julkisivurappausten kilpailuttamiseen, parveke-, porras- ja käytävävalujen suunnitteluun, kodin screen-verhoratkaisujen tilaamiseen, sekä pihatöihin. 

Tässä postauksessa kirjoittelen lähinnä pihaurakastamme. Aloitimme sen harppomalla pitkin pihaa ja mittomalla pintamultien määrää. Itse pihan muotoilu oli tehty jo maatöiden yhteydessä. Piha vaati nyt vain jonkin verran tasoittelua.

Tilasimme mullat Metsäpirtiltä. Valmista, biolietepohjaista nurmikkomultaa sekä erikseen puutarhamultaa istutuksille, kuten omenapuille, luumupuulle ja viinimarjapensaille. Multatilauksen teimme Puutarhamessuilla hyödyntäen Metsäpirtin -25% messutarjouksen. 

 

654-normal.jpg

Olemme ideoineet pihaa pitkin rakennusprojketia. Virallista pihasuunnitelmaa meillä ei ole, niinpä projektia tehdään itseopiskellen ja puutarhoilta oppia hakien. Kovin spektraakkelipihaa emme ehkä heti luo, vaan pyrimme tekemään ne asiat, jotka ovat meille alkuun niitä tärkeimpiä. Haluamme istutusalueen yrteille, omena- ja luumupuita sekä viinimarjapensaita.  Myös paljon leikkipihaa. Taimet ovat Söderblomin puutarhalta 

 

761-normal.jpg

Sokkelin sorarajauksia tehdään syrjäisissä paikoissa harmaaksi maalatuilla laudoilla (maalasin ne itse Tikkurilan terassi- ja kalusteöljyllä, väri kelonharmaa). Paraatialueilla käytämme Kekkilän rajausnauhaa sekä rajauskiveä. Ne ovat kuitenkin sen verran suolaisia ratkaisuja, että talon syrjäisempiin sopukkoihin niitä ei raatsi käyttää. Viljelyslaatikoita olemme hakeneet viljelyslaatikko.fi ´stä. 

673-normal.jpg

 

682-normal.jpg

 

711-normal.jpg

 

801-normal.jpg

Multien tasoittelua. Tarkkasilmäisyyttä ja hermoja vaativaa työtä. Maan tiivistäminen ei käy aivan käden käänteessä, vaan tässä työvaiheessa piisaa tasottelua ja jyräämistä.  

717-normal.jpg

Polku terassilta istutuslaatikoille. Teimme polusta lasten iloksi hauskan mutkittelevan. Samalla polku tuo ilmettä pihaan, sekä jakaa muutoin pitkähköä ja suorakaiteen mallista pihaa. Polulle laitamme asennushiekkaa, suodatinkangasta ja rantakiveä. Kuormalavat demonstroivat tulevia viljelyslaatikoita (4kpl). Talon sepelipeitteisille alueille tulee leveähkö terassi, joka rakennetaan syksymmällä rappaustöiden jälkeen. 

822-normal.jpg

Mullan hiertoa juuri ennen siemennystä

856-normal.jpg

Siemennin

857-normal.jpg

Esikasvatettuja yrttejä sekä kurpitsoja

852-normal.jpg

 

611-normal.jpg