Asiat voi tehdä ajoissa, tai myöhään. Meillä laattatilaukset ovat jääneet hintsasti viime tinkaan. Vuoden työmaaurakointi on ehkä osittain syypää siihen, että lanttu ei leikkaa riittävän nopeassa aikataulussa. Tasoitemiesten aloitettua työnsä, olemme antaneet itsellemme luvan myös nauttia kesän helteistä ja aikaa irrotella perheen parissa. Tosin suuriin irto-ottoihin emme ole äityneet; Viikonloppu Nokia Eedenissä ja päivä Särkänniemessä, sekä yökyläreissu Tervakoskella yhdessä Puuhamaa-päivän kera saivat riittää matkailun osalta.

Kevätjuhlia, kesäloman aloitusta ja tyttäremme E:n 6-vuotisjuhlia on niin ikään vietetty kaikella antaumuksella. Ja toki olemme ehtineet muutaman kerran läheiselle uimarannallekin. Mutta nyt kun olemme muistaneet palata laattatilausten pariin, olemmekin tuskaisen myöhässä. Valittujen laattojen, ja jopa varavaihtoehtojen varastosaldot ovat meidän tuurilla nollilla. Myös keskusvarastot ovat tyhjillään. Ei auta kuin odottaa Italian tehtaiden valmistavan uusia eriä ja toimittavan ne meille... Italialaisessa aikataulussa. Lisäksi riesana ovat Euroopan tulvat, joiden vuoksi Italiasta tulevat laattakuljetukset ovat lisäksi viikkoja myöhässä. Junarahti kun on päässyt ruuhkautumaan pahasti, erityisesti Saksassa.

""Kolmen joen – Tonavan, Innin ja Ilzin – yhtymäkohdassa sijaitsevassa Saksan Passaussa jokien tulvinta on ollut pahinta 500 vuoteen. Vesi on noussut ainakin 12,60 metrin korkeuteen." HS

Alla vertailussa erilaisia 60 x 60 kuivapuristelaattoja Kaakelikeskuksen myymälässä. Oma valintamme on toiseksi tummin, eli alkupään hiilentummasta laatasta seuraava.

 

031-normal.jpg

 

030-normal.jpg

Klikkaa tästä Kaakelikeskuksen laattatietoihin

60 x 60 laatat ovat näyttäviä. Matkanvarrella olemme kuitenkin oppineet, että ne ovat myös haasteellisia asentaa. Pohjan on oltava armottoman tasainen, jotta terävälaitaisten laattojen kulmat eivät pykältäisi rumasti.

You Tubesta löytyy hyödyllinen opastusvideo isojen laattojen asennuksesta ja työssä kätevistä tasokappaleista ja kiiloista: Isojen lattialaattojen asennus

Pikkulaatat ovatkin sitten oma murheenkryyninsä. Juuri, kun olen löytänyt täysin mieleiseni ison laatan, ei sopivasta hintaluokasta tunnu löytyvän millään hyvää aisaparia isolle laatalle. Ei, vaikka menisi firmasta toiseen. Sitäkin on kokeiltu. Pikkulaatat ovat joko liian kapeita, taittavat eri sävyyn, ovat liian erilaisia pinnaltaan tai jälleen hankalaa tilaustavaraa, joiden toimitusajoista ei ole oikein mitään takeita. Kaikki "Heureka!" löytöni ovat osoittautuneet jollakin tavalla mahdottomiksi, enkä edelleen tiedä, mitä valita kosteiden tilojen laataksi. Itse laatoitustöihin pitäisi päästä heti Juhannuksen jälkeen, jotta kalusteasennukset voivat alkaa ajoillaan. Meille itsellemme ei olisi iso juttu siirtää aikatauluja muutamalla viikolla, mutta kalustetehtaan kuljetuksia ei noin vain muutetakaan. Nyt olisi syytä siis vain saada kaikki ajallaan kuntoon.

 

001-normal.jpg

Tarkastelussa Kaakelikeskuksen kosteiden tilojen pikkulaattoja

001-normal.jpg

Kymmpikoon laattoja K-raudasta. Mahdollinen voittaja etualalla oleva tummemman harmaa 10 x 10 laatta, jossa hintalappu paikallaan.